Gå til hovedinnhold ikon

HoppY

Kanskje kjenner du til Kula og Myggen? De røde og blå trekantene som har vært KFUK-KFUMs maskoter siden tidlig 90-tall. Vi har over lengre tid ønsket å tilby barnegruppene en oppdatert maskot. I 2019 gikk vi derfor i samarbeid med Noroff som er en kreativ fagskole. Studentene fikk i oppgave å lage en ny maskot for KFUK-KFUM. Mange gode forslag ble levert, men HoppY var den som traff oss rett i hjertet.


Hvordan ble Hoppy til?

Etter at Hoppy ble valgt så har vi sammen med barn fra syv ulike barnegrupper rundt i landet jobbet med å finne ut hvem denne haren er. HoppY er en hare, men er egentlig veldig lik mange barn; glad i å være ute, liker å hoppe, elsker is og å være sammen med vennene sine. Ofte er HoppY glad og trygg, men innimellom også trist, redd og usikker. En hare med ånd, sjel og kropp, med andre ord!

HoppY heter HoppY med stor Y fordi KFUK-KFUM er en del av verdens største ungdomsbevegelse (YMCA) og verdens største kvinnebevegelse (YWCA). Bevegelsene våre internasjonalt blir ofte betegnet med en Y, the Y. Alle barne- og tweensgruppene i KFUK-KFUM skal få sin egen HoppY. Den er heklet for hånd av en gruppe syriske flyktningekvinner som bor i en flyktningeleir utenfor Beirut i Libanon. Gjennom hekling og annet håndarbeid tjener de penger til seg og sin familie, samt at de bidrar til å drive skolen hvor barna deres går. Dette skal dere få vite mer om.

Hvordan kan barna i din gruppe bli kjent med HoppY?

Tidlig i august vil alle barne- og tweensgrupper få sin egen HoppY- oppstartspakke som inneholder:

  • En HoppY-bamse som er gruppas egen maskot. Sammen kommer det et reisebrev som du som gruppeleder kan bruke for å introdusere det nye medlemmet HoppY.
  • Boks med sangkort og en nettside med ressursmateriell fra KFUK-KFUMs helt egne produksjon med bl.a Marthe Wang og Mari Tesdal Hinze. Produksjonen heter “Hører du mitt hjerte” og Hoppy er veldig glad i sangene. Hør gjerne på sangene på Spotify.

Vi vet at det halvannet året vi legger bak oss har vært krevende for dere som driver barne- og tweensgrupper. Det har vært mye usikkerhet, mange regler å forholde seg til og vi ser av medlemstallene at pandemien har gjort rekruttering og ivaretakelse av medlemmer vanskelig. Vi håper dette bidraget vil være en ressurs i oppstarten til høsten og at HoppY finner seg til rette i deres gruppe.

Oppmøtekort kan bestilles på Triangelbutikken


til toppen
Ikon