Gå til hovedinnhold ikon

GJETT HVEM - EN LEK FRA SRI LANKA

I denne leken skal man prøve å gjette hvem personer er, uten å bruke synet. Formålet er å vise hvordan barn i Sri Lanka leker sammen.

MÅL

I denne leken skal man prøve å gjette hvem personer er, uten å bruke synet. Formålet er å vise hvordan barn i Sri Lanka leker sammen. Når barna leker en lek som de vet barn i Sri Lanka leker kan det gjøre det lettere for dem å identifisere seg med disse barna, og se at de har mye til felles. 

FORUTSETNINGER

Leken kan utføres både ute og inne og man trenger minst tre personer for å gjennomføre leken.

TID

 Leken kan ta alt fra noen få minutter opp til en halv time. 

DU TRENGER

Bind for øynene

SLIK GJØR DERE DET

Deltakerne står i en ring. Lekelederen holder for øynene på en tilfeldig person i ringen. Deretter peker lekelederen på en annen person i ringen. Denne personen skal liste seg bort til personen som blir holdt for øynene, og dunke han/henne forsiktig i hodet. Deretter skal han/hun som blir holdt for øynene gjette hvem det var som dunket. Det er da viktig med konsentrasjon og å bruke sanser som hørsel, lukt osv. 

Klarer personen å gjette hvem som dunket, går den som dunket ut av leken. Gjetter man feil person, går den som gjettet ut. Deretter holder lekelederen en ny person for øynene, og peker på en ny person. Slik fortsetter det til man har en vinner. 

til toppen
Ikon