Gå til hovedinnhold ikon

Musikalen Gloria

MUSIKALEN GLORIA - DIGITALE RESSURSER 


«Gloria, vi synger Gloria, Gud er god, og vi bærer lyset hans på jord». 
Musikalen Gloria er en barnemusikal komponert av Eirik Breivik Minde, Alf Johannes Agcaoili Borge og Julie Ane Ødegaard Borge på oppdrag fra KFUK-KFUM Bjørgvin. Utgivelsen er et samarbeidsprosjekt mellom KFUK-KFUM og Bergen kirkeautunnale. 


Tekstene og historien i musikalen spinner rundt temaet «Hva vil det si å bære Guds lys på jorden?». Både i form og innhold løftes den utøvende kreativiteten og livsgleden som sang og dans er,  frem som en viktig del av det kristne livet. Den varierte musikalske paletten byr på for eksempel pop, swing, afro, reggae og elektronika. Musikalen Gloria gjenspeiler KFUK-KFUMs ideologi om «det hele mennesket med ånd, sjel og kropp» og er skrevet og produsert med et moderne preg og gjør bruk av et bredt musikalsk spekter. Musikalens primære målgruppe er barn og tweens fra 1. til 7. klasse.


Musikalen Gloria har en enkel form som er utformet med tanke på fleksibel bruk. Sangene vil fungere fint både til bruk i et barnekor som et større musikalprosjekt eller som enkeltstående innslag på en konsert eller i en gudstjeneste. 

Sangene har et gjennomgående budskap:

  • Du er god nok

  • I kirken er det rom for alle

  • I tro er også tvil

  • Det ekte er det uperfekte


Med denne utgivelsen vil vi gjøre lydfiler, tekster og noter lett tilgjengelig for alle som ønsker å bruke musikalen, eller bare kose seg med musikken. Vi håper at enda flere små og store skal boltre seg i musikkglede i kirkene våre med rytmer, trommer, fuzzgitar, rap og dans. Vi håper at disse ressursene kan gi et godt grunnlag for at barna kan medvirke til sin versjon av Gloria.

Lydfilene finnes på Spotify.

Ressurshefte, sangtekster og noter finnes her.


til toppen
Ikon