Gå til hovedinnhold ikon Min Connect

For grupper

Her finner du alt du trenger å vite når du skal starte en gruppe i KFUK-KFUM. Bli med å skape åpne og trygge fellesskap hvor barn og unge kan være seg selv, få opplevelser for livet og utvikle seg som hele mennesker. Trenger du pengestøtte og god drahjelp til et allerede eksisterende barne-eller ungdomsarbeid? Meld inn din gruppe i KFUK-KFUM og vi hjelper dere i gang! 

start en gruppe - veileder

Slik går du frem for å starte en gruppe:

 1. En gruppe må ha en ansvarlig voksenleder og kan ha eventuelle flere voksenledere. Alle voksenledere over 18 år må vise politiattest, og minst en av disse må undertegne KFUK-KFUMs utvidede egenerklæring. Hvem må signere vanlig egenerklæring

 2. Meld inn gruppen i KFUK-KFUM

 3. Registrer medlemmer i Connect

 4. Alle grupper som har tre eller flere medlemmer på over 15 år eller eldre, må velge et styre, av og blant medlemmene i gruppa. De som er valgt inn i styret må få tildelt  denne rollen i Connect 365. Dette gjøres via gruppa under fanen ”roller”

 5. Gruppa må ha vedtekter, men man kan velge å bruke KFUK-KFUM sine. Her er det mer informasjon og maler på vedtekter.  

 6. Det sendes ut medlemskontingent automatisk fra KFUK-KFUM Norge. Her kan du lese om medlemskontingent og hva det koster. Dersom du vil at din gruppe skal ha en kontingent som går til gruppa (i tillegg til forbunds-/kretskontingent) må dette registreres i Connect 365. Dette gjør du inne på din gruppe under fanen “innstillinger/innstillinger for medlemskap”.

 7. Grupper med styre (se pkt 4) må avholde årsmøte, alle grupper må levere en årsrapport. Den som er styreleder eller ansvarlig voksenleder der det ikke er krav om styre, må signere og sende inn årsrapporten i Connect 365.

 8. Gruppa kan søke om Frifondmidler

 9. a)  Frifond oppstartsmidler. Nye grupper som har 6 medlemmer under 26 år og som har et styre(der det er krav om det) får kr 8000,- i oppstartsmidler*. Dette skjer automatisk. (grupper som ikke har “full kontingent” f.eks konfirmant kampanje får mindre i frifond og startstøtte.

  b)  Frifond - årlig tildeling. KFUK-KFUM tildeler Frifondsmidler ut fra et snitt av hvor mange registrerte medlemmer mellom 0 og 26 år gruppa har. Derfor er det viktig å oppdatere medlemslista. Man må også ha signert årsrapport. Frifondmidler utbetales i desember og må brukes opp innen 1. oktober året etter. Deretter må man levere en bekreftelse på hva pengene er brukt til innen 15. oktober. Dette gjøres i Connect 365. 

  c)  Frifond Demokratimidler. I 2023 er det satt av en pott til demokratiutvikling i gruppa. Gruppa kan søke om støtte til prosjekter som vil øke fokus på demokratiutvikling og løfte unge stemmer. Midlenes søkes om kontinuerlig, og senest 31.08.23. Les mer her

 10. For å få tildelt Frifondsmidler må man oppgi en bankkonto. Noen grupper ønsker å ha egen bankkonto, men noen oppgir bankkontoen til sin hovedforening eller samarbeidende menighet. Vi anbefaler gruppen å ha egen konto, og da må man registrere gruppen i Brønnøysundregisteret

 11. Her har vi laget en kalender med de ulike fristene dere må forholde dere til som gruppe.

Ved spørsmål - ta kontakt med oss på medlem@kfuk-kfum.no / 22991510

* Kr 8000,- er sum pr 2023.

til toppen
Ikon

Vi bruker informasjonskapsler for å samle brukerstatistikk fra nettsiden vår. Statistikken benytter vi for å gjøre brukeropplevelsen på nettsiden bedre. Les mer